Quí sóc?

Marie Kapretz és consellera comarcal del Berguedà per ERC, cap d’oposició a l’ajuntament de la vila de Cercs, impulsora de la llista municipal CLAM-AM. Persona compromesa que posa l’accent en el diàleg i la cultura per crear nous ponts entre el municipalisme i les experiències internacionals .

Va desafiar el panorama polític municipal enquistat presentant una candidatura alternativa per les eleccions 2007 i 2011. A les eleccions 2011 el seu grup va aconseguir entrar a l’ajuntament amb un 23% dels vots. A partir d’aquell moment va anar introduint una nova manera de fer política per tal de cicatritzar la fractura social real que existeix al municipi. Treballa amb serenor i constància per poder presentar propostes cohesionadores en l’àmbit de la memòria històrica, en l’ implicació de la ciutadania  i per dissenyar un futur pròsper per la vila i la comarca (ex.: Proposta per la creació d’un Parc d’Energíes Renovables). Fidel a les seves conviccions sempre havia fet oïdes sordes als pronòstics pessimistes que predeien que com a dona i a sobre estrangera no seria capaç d’alterar l’ordre polític municipal.  En les eleccions 2011 el grup CLAM-AM va sobrepassar clarament  en vots el grup socialista (a l’oposició) quedant a pocs vots de poder trencar la majoria absoluta històrica de CiU. Des de llavors informa de l’activitat del grup a través de la pàgina web www.clamcercs.org, i també via butlletí electrònic i imprès.

Marie va néixer a Berlín, on va viure la caiguda del mur. Va créixer en un ambient que va marcar la seva passió per la creativitat i la diversitat de cultures.  En 1994, en una estada curta a Bilbao, va participar en el col·lectiu político-creatiu ‘Napartheid’. Seguidament es va instal·lar a Catalunya per estudiar a l’escola La Massana/ Barcelona. Acabats els estudis, es muda al Berguedà on van néixer els seus dos fills i on actualment treballa com a dissenyadora gràfica i webmaster a compte propi. El seu coneixement de les dues cultures, la del nord com la del sud d’Europa li permeten tenir una visió privilegiada del panorama polític i social actual. Parla cinc idiomes amb fluïdesa i manté contactes internacionals a través de formació, viatges i xarxes socials.

Convençuda defensora del dret d’autodeterminació, vol per Catalunya un estat propi modern que sigui garant de l’ igualtat de totes les persones, protector del medi ambient, de l’educació i salut pública de qualitat. Marie va ser molt activa en el procés de l’aglutinament del col·lectiu independentista del municipi de Cercs.  Va  ser membre fundador d’AMALTEA, grup de suport a l’alletament matern en 2002, és activa a l’ANC de Cercs, és membre de l’Òmnium Cultural Berguedà, institució que li va distingir amb el premi Climent Forner l’any 2010, i participa en la sectorial de política internacional d’ERC, partit on milita.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s