Herència i horitzó

Publicat al TASTA BERGUEDÀ, oct. 2013

«L’energia i la persistència conquisten totes les coses». Benjamin Franklin

Catalunya forma part del grup anomenat ‘4 Motors d’Europa’. Els quatre motors són les àrees o regions europees amb l’índex d’activitat empresarial més alt de tota la Unió. En són membres la Lombardia (Itàlia), Baden-Württemberg (Alemanya), la regió del Rhône-Alpes (França) i Catalunya.

Com ens afecta això al Berguedà? Formem part de una de les quatre regions més pròsperes de la Unió Europea. D’una Europa, què tot i les crisis és una de les regions més dinàmiques del món i possiblement un lloc a on més garanties del compliment de drets civils i llibertat d’expressió tenim. Aquesta Europa que, per molt crítics que som i la volem millorar, protegeix i fomenta el lliure desenvolupament de les persones que hi viuen.

I és per això que al Berguedà cal canviar el xip. Ja no som més la perifèria (de Barcelona) de la perifèria (Estat Espanyol), desfem-nos d’aquest complex  d’inferioritat. Trenco una llança a favor de destruir alegrement  aquesta imatge d’una comarca deprimida, perquè tenim tot una via lliure davant per poder construir una comarca on el jovent no haurà de marxar, i on la gent es sent lliure de desenvolupar els seus talents. Tenim un paisatge preciós, una connexió viària mitjanament digna (tot i que falta invertir en vertebració i transport públic) i prou gent formada per seguir en davant.

Som part d’una Catalunya forta i estem a 50km de França. Un veí gran i a explorar. Un aliat i un país ple de ciutadans europeus, com nosaltres. Podem ser capaços i agafar les possibilitats que tenim davant amb energia. Podem realitzar aquests projectes que creen (auto-)ocupació i que tenen un impacte positiu sobre la societat berguedana.  Podem crear el nostre futur. Siguem capaços i exigents amb nosaltres mateixos i també exigents amb l’administració reclamant-los amb més força garanties de benestar, educació, salut pública i serveis.  Podem fer-ho, ja no tenim excuses.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s