Carta als lectors alemanys

Publicat al Bloc de política internacional d’Esquerra Republicana

Llegeixo repetidament en mitjans alemanys que per la regió ‘més próspera de Espanya’ voler aconseguir la independència, és un assumpte purament egoista. Però, què vol dir avui dia ser una de les regions més pròsperes d’Espanya?

837 000 catalans estan a l’atur, entre la gent jove l’atur arriba al 50% i quí treballa ho fa fins als 67 anys. Un de cada cinc Catalans és pobre i 104 000 famílies no tenen cap ingrés. I és que el model econòmic espanyol ha fet fallida aquí també.

Catalunya és un país democràtic i els drets i llibertats tenen un valor alt pel conjunt de la societat. Els ciutadans de Catalunya defensen la seva cultura i llengua centenària com a mínim amb la mateixa contundència amb la qual defensen el seu dret a viure en prosperitat.

Com a Berlinesa de naixament que sóc, recordo molt bé de la caiguda del mur i l’anhel de llibertat que llavors es respirava. Ara tinc el privilegi de tornar a viure aquesta sensació, aquesta efervescència col·lectiva. Que hauria dit llavors la comunitat internacional si des dels Alemanys de l’oest hauguéssim dit, que l’únic que aspiraven aconseguir a l’RDA era millorar la seva situació econòmica?

Desprès dels atacs continuats de l’Estat Espanyol vers la cultura, els drets i l’economia catalana, la majoria dels Catalans veu Europa com a garantia per la pau i la democràcia. Perquè aquests són els punts centrals del moviment independentista: Poder viure en pau, en democràcia, i sí també: en prosperitat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s