Reflexions sobre l’espoli fiscal

Ens  trobem davant d’un procés de maduració democràtica molt important. Resulta impressionant veure la manera en què la Societat civil va descobrint  camins pacífics i cívics nous per avançar conjuntament. M’alegra el cor comprovar que a les xarxes del món real i d’internet es creen complicitats i es planifiquen actuacions, contraposades a les velles jerarquies que situen els moviments veïnals al lloc de les institucions acostumades a manar des de dalt. Si deixem de banda per un moment  els dramàtics desenvolupaments en l’esfera econòmica i enfoquem exclusivament la mirada cap a la voluntat popular, em sembla que vivim un moment d’efervescència francament dolç.

Les injustícies fiscals afloren en temps de dificultat econòmica, la bombolla del totxo els maquillava sota una capa de benestar falsa. Ara ja no fa gràcia a ningú aquell que s’enriqueix aprofitant-se de la innocència aliena. I cada dia es manifesten més les injustícies endèmiques d’un estat d’estructura colonialista (encara!). A Catalunya això es tradueix així:

UN de cada CINC catalans és pobre;

UN de cada DOS joves no té feina ni en troba;

hi ha 104.000 llars que no tenen cap ingrés;

des de el 2009, 19.000 famílies han acabat desnonades

Vaig viure la caiguda del mur de Berlín de molt a prop i ara tinc la sensació que ens trobem en un moment semblant. Recordo les manifestacions populars i allò que, des del costat occidental, podíem saber dels moviments cívics de l’altra banda del mur. I de sobte, un dia per l’altre, el règim despòtic de la RDA va cedir a les pressions del poble i va permetre la lliure circulació dels habitants als dos costats del mur. És cert: molta gent es va sacrificar i va haver d’invertir-hi salut, temps i esforços, però va servir per canviar el destí i abolir la repressió del règim.

I dic això perquè ara estic convençuda que els moviments cívics a Catalunya també serviran per canviar el rumb de la història.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s